12. Kalkınma Planı hazırlık çalışmalarına katıldık.
16.01.2023

12. Kalkınma Planı hazırlık çalışmalarına katıldık.

12. Kalkınma Planı hazırlık çalışmaları çerçevesinde T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Özel İhtisas Komisyonu toplantılarına destek sunduk.

12 Aralık 2022 Pazartesi tarihi itibarıyla başlayan On İkinci Kalkınma Planı hazırlık çalışmaları 60 özel ihtisas komisyonu (ÖİK) ve 27 çalışma grubu (ÇG) olmak üzere toplamda 87 komisyonu içermekte ve  kamu kurumu, akademi, özel sektör ve sivil toplumu temsil eden 4.500’ü aşkın kişi bu komisyonlara katkı sağlamaktadır. 

Ülkemizin 2053 vizyonu perspektifinde 2024-2028 yıllarını kapsayacak olan On İkinci Kalkınma Planına girdi sağlayacak komisyon toplantıları (ÖİK ve ÇG)  vasıtasıyla toplumun çeşitli kesimlerinin ekonomik, sosyal ve kültürel politikalar ile hedefler konusundaki görüş ve istekleri katılımcı bir şekilde kalkınma planlarına yansıtılabilmektedir. Komisyonların genel kuruluş amacı, katılımcılık ilkesi çerçevesinde üyelerden aracılığıyla ülkede mevcut bulunan “Türkiye Bilgisi’nin derlenerek analiz edilmesi, katılımcılardan sektörlerle ilgili bilgilerin, fikirlerin ve çözüm önerilerinin alınması yoluyla plana girdi sağlamaktır.

İnşaat Şubemizin de sektörel iş sağlığı ve güvenliği anlamında görüşlerini sunduğu İnşaat, Mühendislik-Mimarlık, Teknik Müşavirlik ve Müteahhitlik Hizmetleri Özel İhtisas Komisyonu çalışmaları kapsamında ilgili kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör, STK ve akademi olmak üzere farklı bakış açılarına sahip katılımcılarla bir araya gelinmiş ve inşaat sektörünün mevcut sorunlarına ilişkin fikir teatisinde bulunulmuştur. Stratejiler geliştirilerek 12. Kalkınma Planında yer verilecek sektörel politikalar ve önceliklerin belirlendiği bu toplantıların inşaat sektörü ve iş sağlığı ve güvenliği alanında ülkemizin gelişimi için hayırlı olmasını diliyoruz.

12. Kalkınma Planı ile ilgili daha fazla bilgi için https://onikinciplan.sbb.gov.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.