Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatını ziyaret ettik.
02.04.2024

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatını ziyaret ettik.

Akkuyu Nükleer A.Ş. ile imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, inşaat alanında saha ziyaretleri gerçekleştirildi. İş sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasında önemli hususlara ilişkin çözüm önerileri taraflarla paylaşıldı.

Genel Müdürlüğümüz ile Akkuyu Nükleer A.Ş. arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, Akkuyu NGS şantiyesinde yürütülen inşaat çalışmalarında iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik faaliyetlerin etkinlik ve verimliliğinin artırılması amacıyla, Sektörel Risk Yönetimi Daire Başkanlığımız İnşaat Şubesi ve Enerji Şubesi olarak 25-29 Mart 2024 tarihleri arasında saha ziyaretleri gerçekleştirdik.

Gerçekleştirilen saha ziyaretlerinde yapılan saha gözlemlerinin ardından inşaat alanında faaliyet gösteren yüklenici firmaların işveren ve işveren vekilleri ile iş sağlığı ve güvenliği profesyonelleri, bu firmalara hizmet veren ortak sağlık ve güvenlik birimleri ile bir araya gelindi. Yapılan toplantılarda mevcut ve potansiyel riskler ile tarafların sorumlulukları ve çözüm önerileri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.