Görüş Formu Sonucu Hazırlanacak Teknik Dokümanlar Belirlendi
30.11.2021

Görüş Formu Sonucu Hazırlanacak Teknik Dokümanlar Belirlendi

Sektörde faaliyet gösteren paydaşlarımıza yönelik doküman hazırlanması çalışmasının içeriğinin netleştirilebilmesi amacıyla oluşturulan  “Teknik Bilgi İhtiyacı Duyulan Konuların Belirlenmesine Yönelik Görüş Formu” sonuçları belli olmuştur.

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren paydaşlarımıza yönelik teknik doküman hazırlanması çalışmasının içeriğinin netleştirilebilmesi amacıyla, 06/09/2021 tarihinde İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İSG Kâtip sistemi üzerinden duyurulan ve tarafların erişimine açılan  “Teknik Bilgi İhtiyacı Duyulan Konuların Belirlenmesine Yönelik Görüş Formu” sonuçları belli olmuştur.

Çevrimiçi olarak oluşturulan ve paydaşlarımızın üzerinde çalışma yapılması öngörülen hangi konulara daha çok gereksinim duyduğunu tespit etmeyi hedefleyen bu çalışma ile 145 katılımcımız 15 seçenek arasından üçer adet tercihte bulunmuştur.

08/10/2021 tarihinde erişime kapatılan görüş formumuzdan elde edilen veriler neticesinde paydaşlarımızın öncelikle ‘İş makineleri’, ‘Beton döküm işleri’, ‘Yük çekme ekipmanları’, ‘Kalıp işleri’ ve ‘Yıkım işleri’ konularında bilgilendirmeye ihtiyaçlarının olduğu tespit edilmiştir.

Sektördeki iş kazası verileri ve yapılan faaliyetlerin yaygınlığı da dikkate alınarak beton döküm işleri, kalıp işleri ve iş makineleri konularında teknik dokümantasyon çalışmalarına başlanılmasına karar verilmiştir. Tüm katılımcılarımıza görüş ve önerileri için teşekkür ederiz.