Hedef Sıfır temalı uluslararası İSG konferansına katılım sağladık.
15.01.2024

Hedef Sıfır temalı uluslararası İSG konferansına katılım sağladık.

Uluslararası Sosyal Güvenlik Kuruluşları Birliği (ISSA) İnşaat Kazalarını Önleme Bölümü tarafından pek çok ülkede gerçekleştirilen etkinlik ile İSG alanında dünyadaki son gelişmelerin katılımcılara aktarılması hedeflenmektedir.

Bakanlığımız ve Uluslararası Sosyal Güvenlik Kuruluşları Birliği (ISSA) İş Kazalarını Önleme Bölümlerinin destekleriyle “Hedef Sıfır İş Kazası – Odağımız İnsan” temalı uluslararası iş sağlığı ve güvenliği (İSG) konferansı, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 11-12 Ocak 2024 tarihlerinde düzenlenmiştir.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ,  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hayri BARAÇLI, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Prof. Dr. Muhammet Fatih Bilal ALODALI ve Uluslararası Sosyal Güvenlik Kuruluşları Birliği (ISSA) İnşaat İş Kazalarını Önleme Bölümü Başkanı Prof. Karl-Heinz NOETEL ile ilçe belediye başkanları ve akademisyenlerin katıldığı etkinlik, birçok paydaşı bir araya getirmiştir.

Uluslararası düzeyde İSG alanında uzmanlığı bulunan yabancı konuşmacılar ile birlikte Bakanlığımız İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu uzmanlarının da çeşitli sunumlar gerçekleştirdiği etkinlikte ayrıca iyi uygulamalar ile İSG alanındaki ürün ve hizmetlerin sergi alanlarında sosyal taraflarla paylaşılması sağlanmıştır.

Etkinliğe Genel Müdürlüğümüz adına İnşaat Şube Sorumlumuz Alperen Fatih DURSUN ile şubemizde Çalışma Uzman Yardımcısı olarak görev alan Mustafa ÇİÇEKCİ katılım sağlamış olup Alperen Fatih DURSUN tarafından 'Türkiye'de Hedef Sıfırın Uygulanması' konu başlıklı sunum gerçekleştirilmiştir.

Etkinlik programına ekte yer alan dosyadan erişebilirsiniz.

Dokümanlar