ILO'nun inşaatlara yönelik rehberinin güncellenmesine katkı sunduk.
07.03.2022

ILO'nun inşaatlara yönelik rehberinin güncellenmesine katkı sunduk.

Uluslararası Çalışma Örgütü Yönetim Kurulu'nun Mart 2019'da 335. oturumda aldığı karar uyarınca, 1992 yılında yayımlanan 'İnşaatta Sağlık ve Güvenlik' rehberinin gözden geçirilmesi için Cenevre'de bir 'Uzmanlar Toplantısı' düzenlenmiştir.

Ülkemizin gözlemci statüsünde katıldığı 'Uzmanlar Toplantısı', 21-25 Şubat 2022 tarihlerinde Cenevre'de düzenlenmiştir. Revize edilen rehber ile ilgili görüş ve önerilerin çeşitli ülkelerden katılan 60'dan fazla işçi, işveren ve hükümet temsilcisi uzman ve danışmanlar ile birlikte değerlendirildiği etkinlik sonucunda ilgili rehber görüş birliği ile revize edilmiş ve Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) onayıyla kabul edilmiştir.

Sektördeki ve iş dünyasındaki değişikliklerin dikkate alındığı revizyon çalışmaları neticesinde, rehberin birçok maddesi yenilenmiş, kimi başlıkların kapsamı genişletilmiş ve 'İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri' ve 'Atık ve Emisyon Yönetimi' gibi yeni başlıklar da eklenmiştir.

İlgili rehber ILO yetkililerin yayımlaması akabinde buradan duyurulacaktır*. 1992 yılında yayımlanan rehbere ise sitemiz yayınlar bölümünden (İnşaatta Sağlık ve güvenlik Rehberi) ulaşabilirsiniz.

* Revize rehber, 16 Kasım 2022 tarihinde yayımlanmış olup rehberin İngilizce versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.