İnşaat İşyerlerine Yönelik Rehberlik Çalışmalarımız Devam Ediyor.
19.09.2022

İnşaat İşyerlerine Yönelik Rehberlik Çalışmalarımız Devam Ediyor.

Şubemizce inşaat işyerlerine ziyaretler gerçekleştirilerek rehberlik çalışmaları yürütülmekte olup paydaşlarımıza, sektördeki iş kazalarının durumu ve güvenlik tedbirlerinin önemine dair bilgiler verilmektedir.

Ortak sağlık ve güvenlik birimlerinin (OSGB) denetimleri kapsamında, denetimin gerçekleştirileceği illerde OSGB yetkilileri eşliğinde inşaat işyerlerine ziyaretler gerçekleştirilerek rehberlik çalışmaları yürütülmektedir.

Rehberlik çalışmaları sırasında inşaat çalışanları ve saha yetkilileri ile görüşülmekte, sektördeki iş kazalarının durumu ve güvenlik tedbirlerinin önemine dair bilgiler verilmektedir. Ayrıca sektördeki iş kazası verileri ışığında; yüksekte çalışma, kazı işleri ve iş makinaları, trafik yolları, iskele ve çalışma platformları, güvenlik ağları, geçici kenar koruma sistemleri, kalıp ve beton döküm işleri ile dinlenme ve barınma yerleri gibi konularda OSGB yetkililerine hatırlatmalar yapılmakta ve teknik konularda fikir teatisinde bulunulmaktadır.

Şubemiz tarafından şu ana kadar Ankara, Adana, Van, Sivas, Osmaniye, İzmir, İstanbul, Kayseri, Kütahya ve Muğla illerinde 44 inşaat işyerine ziyarette bulunulmuştur. Rehberlik çalışmalarımızın Giresun, Sakarya, Mersin ve Antalya illeri ile devamı planlanmakta olup 2022 yılı sonu itibarıyla 70 işyerine gidilmesi hedeflenmektedir.