İnşaat Sektöründe Standartlara Uygun İskele Kullanımı Büyük Başarı Sağladı
29.03.2018

İnşaat Sektöründe Standartlara Uygun İskele Kullanımı Büyük Başarı Sağladı

6.Uluslararası İskele Kalıp ve Hareketli Platform Teknolojileri İhtisas Fuarı 29.03.2018-01.04.2018 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde gerçekleştirildi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü personeli tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına tahsis edilen alanda, fuar boyunca ziyaretçiler bilgilendirilerek, teknik dokümanlar dağıtıldı. Ayrıca, sektördeki teknolojik gelişmeler ve yenilikler Genel Müdürlüğümüzce yakından takip edilerek iş sağlığı ve güvenliği açısından değerlendirildi.

Fuar etkinlikleri kapsamında 31.03.2018 tarihinde Güvenli İnşaat Sempozyumu düzenlendi. Sempozyumun açılışında konuşan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin KURT, inşaat sektöründe standartlara uygun iskele kullanımı ile büyük bir başarı sağlandığını ifade ederek, iskelelerde yakalanan bu başarının sektörde özellikle yüksekte çalışmalarda kullanılan diğer iş ekipmanlarında da yaygınlaştırılması ile iş kazalarının büyük oranda önlenebileceğini belirtti.

Gerçekleştirilen sempozyumda katılımcıların Güvenli İskele Projesi, iş kazaları, güvenli iş ekipmanları, mevzuat çalışmaları, yeni hedefler, denetim faaliyetleri ve TSE ekipman belgelendirme süreçleri gibi konularda bilgilendirilmesi sağlandı. Program soru-cevap bölümü ile sona erdi.