İnşaat sektörüne yönelik animasyon videosu yayınlandı.
10.02.2022

İnşaat sektörüne yönelik animasyon videosu yayınlandı.

Genel Müdürlüğümüz ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) iş birliği ile; iş kazalarının sebeplerini ortaya koymak ve alınabilecek tedbirlere vurgu yapmak amacıyla animasyon video serileri hazırlanmıştır. 

Genel Müdürlüğümüz ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) iş birliği ile; inşaat, kimya, tekstil, metal, maden ve çimento sektörlerinde iş kazalarının sebeplerini ortaya koymak ve alınabilecek tedbirlere vurgu yapmak amacıyla en çok yaşanan iş kazalarına yönelik animasyon video serileri hazırlanmıştır. 

İnşaat Şubemizin de destekleriyle hazırlanan serinin ilk videosunda inşaat sektörüne odaklanılmış ve sektörün en önde gelen iş kazası oluşumlarından 'yüksekten düşme' konusu işlenmiştir. Yaşanmış iş kazalarından esinlenilerek oluşturulan senaryoda yüksekten düşme kaynaklı ölümlü iş kazasının oluşumu ve bu kazanın yaşanmaması için yapılabilecekler ortaya konmuştur. 

İnşaat sektöründe en sık karşılaşılan düşme tipi olan 'kat kenarından düşme' hususuna ve yapı malzemelerinin güvenli şekilde taşınmasının önemine değinen bu videonun tüm sektör tarafları için faydalı ve yol gösterici olmasını temenni ediyoruz.

İlgili videoya buradan ya da sitemizin 'Videolar' bölümünden erişebilirsiniz.

Ayrıca yüksekte çalışma ve yük çekme ekipmanları ile ilgili daha detaylı bilgi için sitemiz 'Yayınlar' bölümünden faydalanabilirsiniz.