İş kazalarına önleyici yaklaşımlar semineri gerçekleştirildi.
18.10.2023

İş kazalarına önleyici yaklaşımlar semineri gerçekleştirildi.

Genel Müdürlüğümüz tarafından Türkiye Yüzyılı’nda İş Kazalarına Önleyici Yaklaşımlar Semineri 16 Ekim 2023 tarihinde Bakanımız Sn. Prof. Dr. Vedat IŞIKHAN, bakanlık bürokratları ve davetlilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

'Karayollarında Ulaşım Güvenliği’, ‘Çalışma Hayatında Kalp Damar Sağlığı’, ‘Yüksekte Güvenli Çalışma’ konu başlıklarında oturumların yer aldığı seminerde, iş kazalarının nedenleri ve bu kazalara karşı alınabilecek önlemlerin anlatıldığı video gösterimlerinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Prof. Dr. Vedat IŞIKHAN ve Genel Müdürümüz Prof. Dr. M. Fatih Bilal ALODALI tarafından açılış konuşmaları gerçekleştirilmiştir.

Tüm sektörlerde öne çıkmakla birlikte özellikle inşaat sektörümüzdeki can kayıplarının nedenleri arasında ilk üç sırada yer alan konuların irdelendiği oturumlarda, akademisyen ve ilgili kurumların uzmanları tarafından ilgili iş kazalarının önlenmesi ve çalışan sağlığının korunmasına yönelik kapsamlı bilgilendirmeler yapılmıştır.

İNTES Genel Sekreteri Sn. Necati ERSOY'un moderatörlüğünde inşaat şubemizi temsilen Şube Sorumlusu Sn. Alperen Fatih DURSUN'un katıldığı etkinliğin ‘Yüksekte Güvenli Çalışma’ oturumunda ise inşaat sektöründe yüksekte çalışmanın temel prensipleri ve teknolojik gelişmeler üzerine bir sunum gerçekleştirilmiş, tarafların güncel gelişmeler hakkında bilgilendirilmesi sağlanmıştır.