Layher ev sahipliğinde düzenlenen iskele eğitimine katıldık.
14.03.2024

Layher ev sahipliğinde düzenlenen iskele eğitimine katıldık.

İskele sistemlerinin temel bileşenleri, mevzuata dair asgari şartlar ve güvenli kurulum yöntemleri gibi konuları içeren teorik ve uygulamalı iskele eğitimleri aracılığıyla uzman yardımcılarının mesleki gelişiminin sağlanması amaçlanmıştır.

Genel Müdürlüğümüzde görev yapan çalışma uzman yardımcılarının mesleki niteliklerinin geliştirilmesi ve güvenli iskele farkındalığının arttırılması amacıyla İnşaat Şubemizin koordinatörlüğünde 11-12 Mart 2024 tarihlerinde ‘Modüler Sistem İskele Kurulum ve Söküm Eğitimi’ ile ‘Modüler Sistem İskele Denetleme Eğitimi’ gerçekleştirilmiştir.

Layher firmasının destekleri ve ev sahipliğinde Ankara’da düzenlenen eğitimler teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilmiş ve teorik eğitimler kapsamında iskele sistemlerinin temel bileşenleri, iskele türleri özelinde bulunması gereken asgari unsurlar ve güvenli kurulum yöntemleri gibi birçok konuya yer verilmiştir.

Layher İskele ve Eğitim Süpervizörü Sayın Görkem Deniz ÖKBAY tarafından yürütülen eğitimlerin uygulama kısmında ise klasik bileşenlerin yanı sıra kiriş, konsol, kapı gibi iskele sistemleri dâhilinde yer verilebilecek çeşitli bileşenlerin de bir arada bulunduğu bir kule iskelenin kurulumu yapılmış ve kontrol listesi aracılığıyla kurulum sonrası iskele denetimi gerçekleştirilmiştir.

İskelelere dair mevzuat ile ulusal ve uluslararası standartların da değerlendirilmesine imkân sunan ve çeşitli hususlarda görüş alış verişine vesile olan bu ziyaret ve eğitimler için başta Sn. Bülent KOCAÖZ ve Sn. Görkem Deniz ÖKBAY olmak üzere Layher firması yetkililerine teşekkür ederiz.

Güvenliğimizi Birlikte İnşa Edelim.