Lider Yapı Öğretmenleri Projesi Kapanış Toplantısına katıldık.
13.07.2023

Lider Yapı Öğretmenleri Projesi Kapanış Toplantısına katıldık.

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın (İNTES) üstlendiği inşaat sektörüne nitelikli iş gücü yetiştiren yapı öğretmenlerinin eğitimlerine yönelik AB projesi kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (INTES) tarafından yürütülen Lider Yapı Öğretmenleri Projesi’nin kapanış toplantısı 12 Temmuz Çarşamba günü gerçekleşti.

“Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezlerinin Kurulması yoluyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Operasyonu” ile sektöre nitelikli iş gücü kazandırılmasının hedeflendiği proje kapsamında Alçı Levha Uygulayıcısı, İnşaat Boyacısı ve İskele Kurulum Elemanı mesleklerinde Millî Eğitim Bakanlığı bünyesindeki 150 Yapı öğretmeni için eğitimler düzenlendi.

Kapanış toplantısında; proje çıktılarının ve 18 aylık uygulama döneminde gerçekleştirilen faaliyetlerin anlatıldığı proje sunumu sonrasında İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Celal KOLOĞLU, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Sn. Süreyya ERKAN ve Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Sn. Ali KARAGÖZ proje ile ilgili değerlendirme ve teşekkür konuşmalarını gerçekleştirdi.

Biz de Genel Müdürlüğümüz adına İnşaat Şubesi olarak katıldığımız bu toplantıda İNTES yetkilileri ile projeyi ve çıktılarını değerlendirme imkanı bulduk ve paydaşımız İNTES'e desteğimizi ifade ettik.

Ülkemizde inşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliğinin gelişimine katkı sunacak her bir çalışmanın ayrı bir öneme haiz olduğunu düşünüyoruz. 'Lider Yapı Öğretmenleri Projesi' ile büyük kazanımlar elde eden değerli öğretmenlerimizin bu bilgileri öğrencilerine aktarması sonucunda iş sağlığı ve güvenliği adına ülkemizin ve inşaat sektörünün daha iyi noktalara geleceğini umuyor ve projede emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz.

'Güvenliğimizi Birlikte İnşa Edelim'