MYK İnşaat Sektör Komitesi toplantıları devam ediyor.
24.07.2023

MYK İnşaat Sektör Komitesi toplantıları devam ediyor.

İnşaat sektöründe hazırlanacak meslek standartları ve ulusal yeterliliklerin değerlendirildiği MYK İnşaat Sektör Komitesi toplantılarına destek sunulmaya devam edilmektedir.

Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından görevlendirilen kurum ve kuruluşlarca veya oluşturulan çalışma gruplarınca inşaat sektöründe hazırlanacak meslek standartları ve ulusal yeterliliklerin kabul edilebilmesi için inceleme yapan, önerilerde bulunan ve Yönetim Kuruluna sunulmasına karar veren MYK İnşaat Sektör Komitesi beşinci dönem faaliyetlerine devam etmektedir.

Bakanlığımız adına İnşaat Şubemiz personeli Sn. Mustafa ÇİÇEKCİ'nin de katkı sunduğu komite çalışmaları kapsamında; Yatay Yönlendirilebilir Delgi Makinesi Operatörü (Seviye 4), İnşaat Boyacısı (Seviye 3), Tuğla Giydirme Cephe Uygulayıcısı (Seviye 3), Esnek Zemin Kaplamacısı (Seviye 3), Panel Çatı Kaplamacısı (Seviye 3), Örtü Tipi Çatı Kaplamacısı (Seviye 3) ve Kiremit Tipi Çatı Kaplamacısı (Seviye 3) taslak yeterlilikleri ile ulusal meslek standardı revizyonları incelenmiş ve gerekli düzeltmelerin yapılmasının ardından MYK Yönetim Kurulu’nun onayına sunulması sağlanmıştır.

MYK İnşaat Sektör Komitesinin 52. toplantısı çerçevesinde ise 21 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası ve Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından hazırlanan “Beton Transmikser Operatörü (Seviye 3)” taslak yeterliliğini incelenmiş ve gerekli önerilerde bulunulmuştur.