Soğuk Stresi Riskine Dikkat Edilmeli!
03.02.2022

Soğuk Stresi Riskine Dikkat Edilmeli!

Soğuk havada yapılan çalışmalar kaynaklı soğuk stresi riski artmakta ve maruziyet sonucu çeşitli rahatsızlık ve yaralanmalar ortaya çıkmaktadır. Bu amaçla, farkındalığın arttırılmasına yönelik bilgilendirici dokümanlar hazırlanmıştır.

İnşaat sektörü başta olmak üzere açık alanlarda yapılan faaliyetler, çalışanların hava koşullarından doğrudan etkilenmesine yol açmakta ve onları birtakım riskler ile karşı karşıya bırakmaktadır. Çalışanları hem fiziksel hem de zihinsel olarak etkileyen ve farklı iş kazası oluşumlarını tetikleyebilen hava şartları, üzerinde önemle durulması gereken hassas bir konudur.

Kış aylarının yaşandığı bu dönemde soğuk havada yapılan çalışmalar sebebiyle, soğuk stresi görülebilmekte ve özellikle bazı faaliyetlerde kayma, takılma ve düşme gibi riskler çok daha ön plana çıkabilmektedir. Önemli konulara ve alınacak tedbirlere dikkat çekmek amacıyla soğuk havalarda güvenli çalışmaya yönelik bilgilendirici dokümanlar yayınlanmış olup ilgili dokümanlara sitemizin “Yayınlar” bölümünden ulaşabilirsiniz.