TİSK ile Birlikte İnşaat Sektörü Toplantısı Düzenlendi
18.03.2021

TİSK ile Birlikte İnşaat Sektörü Toplantısı Düzenlendi

Genel Müdürlüğümüzün Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile müşterek gerçekleştirdiği “Sektörel İSG Toplantıları”nın ikincisini Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) ile birlikte düzenledik.

Toplantı; İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sn. Cafer UZUNKAYA, TİSK Genel Sekreteri Sn. Akansel KOÇ ve İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Celal KOLOĞLU tarafından yapılan açılış konuşmaları ile başladı.

Açılış konuşmalarının ardından Genel Müdürlüğümüz İnşaat Şubesi Uzmanı Sn. Nurullah TAŞ tarafından sektörde sıkça yaşanan düşme kazalarının nedenleri ve bu kazalara dair istatistiklerin yer aldığı “Yüksekten Düşmeye Bağlı İş Kazalarının Analizi” konulu sunum gerçekleştirildi. Akabinde İnşaat Şube Sorumlusu Sn. Alperen Fatih DURSUN “Yüksekte Güvenli Çalışma” konulu sunumunda korunma hiyerarşisi ve geçici kenar koruma sistemleri ile güvenlik ağları gibi düşmeye karşı koruyucu sistemler hakkında ayrıntılı bilgiler paylaştı.

“Sektörün İSG Profili ve İş Kazalarının Hukuki Yönden Mali Boyutu”, “İnşaat Sektöründe İSG Eğitimlerinde İyi Uygulama Örnekleri” ve “İnşaat Sektöründe İşveren ve İşveren Vekillerinin Hukuki ve Cezai Sorumluluğu” konularında çeşitli sunumların da gerçekleştirildiği toplantı, karşılıklı iş birliklerinin öneminin vurgulandığı kapanış ve değerlendirme konuşmalarıyla sona erdi.