YİKOB projesinde sunumlar gerçekleştirildi.
20.12.2021

YİKOB projesinde sunumlar gerçekleştirildi.

2014 yılında kurulan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıklarının (YİKOB) kurumsal kapasitelerini güçlendirmek için tasarlanan YİKOB Kapasite Güçlendirme Projesi, Türkiye’deki kamu reformlarını desteklemek için hayata geçirilmiştir.

T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye’deki kamu reformlarını desteklemek için hayata geçirilen "Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıklarının Kurumsal Kapasitelerinin Güçlendirilmesi" isimli IPA projesi kapsamında; 30 büyükşehirdeki Valiliklere bağlı olarak faaliyet gösteren YİKOB'larda görevli mühendis, mimar ve diğer teknik personelin inşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliği konusunda teknik kapasitelerinin artırılması amacıyla Genel Müdürlüğümüz İnşaat Şube Sorumlusu Alperen Fatih DURSUN ve çalışma uzmanı Nurullah TAŞ tarafından sunumlar gerçekleştirilmiştir.

13-17 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlik sunumları dahilinde; inşaat sektörü ve istatistikler, sektörel mevzuat düzenlemeleri, iş sağlığı ve güvenliğinde temel kavramlar, iş kazaları ve örnek vakalar, önleyici tedbirler, sağlık ve güvenlik planı, güvenlik kültürü gibi konularda katılımcıların bilgilendirilmesi sağlanmıştır.