Yüksekte Çalışma Eğitimleri Yurtdışı Uygulamaları İncelendi
25.11.2019

Yüksekte Çalışma Eğitimleri Yurtdışı Uygulamaları İncelendi

Yüksekte çalışma eğitimlerinin usul ve esaslarının belirlenmesine yönelik 18-20/11/2019 tarihlerinde Fransa’da bulunan 3M Yüksekte Çalışma Eğitim Tesisi (ITFH) ziyaret edilmiştir.

Yüksekte çalışma eğitimlerinin usul ve esaslarının belirlenmesine yönelik Bakanlığımız bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, kurumsal altyapının geliştirilmesi ve eğitim uygulamalarının yerinde incelenmesi amacıyla 18-20/11/2019 tarihlerinde Fransa’da bulunan 3M Yüksekte Çalışma Eğitim Tesisi (ITFH) ziyaret edilmiştir.

3M Türkiye ve Genel Müdürlüğümüz yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen ziyarette, Fransa’da uygulanan mevzuat ve uygulamada verilmekte olan eğitimlere ilişkin yerinde incelemeler yapılmıştır

Tesis yetkilileriyle yapılan toplantılarda; ulusal iş güvenliği politikalarında eğitimin önemi, istatistikler ve iyi uygulama örnekleri, eğitimlerin içerikleri ve sertifikalandırma süreci, ilgili Kanun ve rehberler ile eğitim verilmesine yönelik standartlardan bahsedilmiş ve eğitim tesisinde gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin bilgi alınmıştır. Eğitim uygulama sahasında yer alan tırmanma merdiveni, iskele, çatı modülü, üçayaklı kurtarma ekipmanı, tırmanma kulesi gibi yüksekte çalışmaya yönelik ekipman ve düzenekler de yerinde incelenmiştir. Ayrıca sürdürülmekte olan yüksekte çalışma eğitimleri mevzuat çalışmasına ilişkin uzman eğitmenler ile görüş alışverişinde bulunulmuş, teknik bilgi ve tecrübelerin paylaşılması sağlanmıştır.