Yüksekte çalışma ve YSİP özelinde seminer gerçekleştirildi.
09.06.2022

Yüksekte çalışma ve YSİP özelinde seminer gerçekleştirildi.

OSTİM Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde, PLATFORMDER, ARÜSDER ve İŞİM işbirliği ile gerçekleştirilen 'Yüksekte Çalışma Semineri'nde YSİP özelinde çeşitli sunumlar gerçekleştirildi.

Personel Yükseltici Platform İşletmeci İmalatçı ve Distribütörleri Derneği (PLATFORMDER), Araç ve Araç Üstü Ekipman ve İş Makinaları Üreticileri Birliği Derneği (ARÜSDER) ve İş ve İnşaat Makineleri Kümelenmesi (İŞİM) işbirliği ile gerçekleştirilen 'Yüksekte Çalışma Semineri'  08 Haziran 2022 Çarşamba günü 13:30 - 16:30 saatleri arasında OSTİM Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Genel Müdürlüğümüz İnşaat Şubesinin de katılım ve destek sağladığı etkinlikte, Çalışma Uzman Yardımcısı Sn. Fatih KURTKARA tarafından 'İnşaat Sektöründe Yüksekte Güvenli Çalışma' sunumu gerçekleştirildi. 

Ana temanın Yükseltilebilen Seyyar İş Platformları (YSİP) olduğu etkinlikte ayrıca aşağıdaki konu başlıklarında da çeşitli sunumlar yapıldı:

- Personel yükseltici platform sektörüne genel bakış (PLATFORMDER)

- 2006/42 AT Makina Emniyeti Yönetmeliği kapsamında uygunluk değerlendirme, piyasaya arz ve hizmet sunma işlemleri (TUV AUSTRIA TURK)

- İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliğindeki yenilikler (İş Sağlığı ve Güvenliği GM)

- Personel ve yük kaldırma ekipmanlarında PGD çalışmaları (Metroloji ve Sanayi Ürünleri Güvenliği GM)

- Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik kapsamında "Havada çalışma platformları" (TSE)

Etkinlik, sonuç bildirgesinin okunması ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.