Geçici kenar koruma ve güvenlik ağı üreticileri ile istişare toplantısı düzenledik.
13.12.2022

Geçici kenar koruma ve güvenlik ağı üreticileri ile istişare toplantısı düzenledik.

Standarda uygun üretim yapan geçici kenar koruma ve güvenlik ağı firmaları ile sektörün problemleri ve güvenli ekipmanların yapı sahalarında kullanımının yaygınlaştırılmasına yönelik atılacak adımlar konularında istişarelerde bulunulmuştur.

TS EN 1263 standardına uygun güvenlik ağı ve TS EN 13374 standardına uygun geçici kenar koruma sistemleri üretimi yaptığına dair Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından belgelendirilen* firmalar ile sektörde karşılaşılan temel sorunlar ve özellikle yapı işlerinde standartlara uygun güvenlik ağı ile geçici kenar koruma sistemlerinin kullanımının yaygınlaştırılmasına yönelik atılacak adımlar hakkında 13.12.2022 tarihinde Genel Müdürlüğümüz toplantı salonunda istişarelerde bulunulmuştur.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Sn. Muhammed Raşit AYDOS başkanlığında İnşaat Şubemiz ile toplamda 15 firma temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilen 2 ayrı toplantıda paydaşlarımızın beklenti ve talepleri alınarak saha uygulamalarında yer verilebilecek teknik ve idari hususlar ile sonraki süreçte gerçekleştirilebilecek işbirlikleri etraflıca değerlendirilmiştir.

Toplantılarımıza katılım sağlayan firma temsilcilerine teşekkür ederiz.

*TSE Standarda Uygunluk Belgesi alan firmaların listesine buradan ulaşabilirsiniz. TS NO ve doğrulama kodunu girmeniz yeterlidir.